Skip to main content
Ulefos > Hem > Anläggning och utemiljö

Anläggning och utemiljö

Vi levererar kvalitetsprodukter för anläggning och utemiljö till den svenska marknaden. Våra taktila ledstråk, granulatfångaren, entrelösningar, parkbänkar och LOD är populära produkter i vårt anläggnings och utemiljö sortiment. Mycket producerar vi själva och vi har ett antal stora leverantörer, både nordiska och internationella. Vi kan även möta våra kunders önskemål genom specialtillverkning vad gäller design och detaljer som t.ex produkter med kommunvapen.

LOD

Ulefos LOD är en kantstensbetäckning för lokalt omhändertagande av dagvatten. En miljövänlig, effektiv lösning som minskar risken för översvämning vid hög nederbörd.

Ulefos LOD har utvecklats i samarbete med Norska Statens Vegvesen, under uppbyggandet av Bjørnstjerne Bjørnsonsgate i Drammen, då man önskade en lösning där vatten leds naturligt ned till regnbäddar för att förhindra översvämning.

LOD som är speciellt konstruerad för att ta emot större mängder vatten än normalt och leder ytvattnet ner i regnbäddar på utsidan längs vägen. En ytterligare effekt av regnbäddar är en vackrare gatumiljö som bidrar till goda upplevelser för människor som reser längs vägen.

Broschyr Ulefos LOD

Entrelösningar

Ett vackert och funktionellt entrégaller lyfter byggnadens estetiska uttryck, vägleder synsskadade och reducerar städning och underhåll av ytan invändigt.

Fördelar med att lägga galler utanför en entré

  • Lyfter byggnadens estetiska uttryck
  • Uppfyller kravet för universell utforming
  • Reducerar rengöring och underhåll av invändigt
  • Ökar livslängden på golven i byggnaden

Kontakta oss för mer information

Taktila ledstråk

Riktning – Varning – Orientering
Ulefos taktila ledstråk är utvecklat och producerat i samarbete med Norges förbund för blinda. Framtaget enligt standard EN15209 för att säkerställa allra högsta grad av användarvänlighet och funktion. 

Våra taktila stråk är producerade i segjärn och är väl anpassat till våra utemiljöer. Segjärn som material är slitstarkt och underhållsfritt vilket gör att det håller över lång tid. Utöver dessa karaktärsdrag så ger segjärnets patina ett estetiskt tilltalande uttryck och god kontrast gentemot sten, betong och asfalt. Alla taktila ledstråk levereras som omålade såsom övriga segjärnsprodukter från Ulefos. Det är inte bara bra för miljön utan påskyndar vägen till önskat uttryck genom den fina patina produkten får. 

Broschyr Ulefos Taktila Ledstråk

Ulefos Parkbänkar

Vi levererar ett flertal olika typer av bänkar, med och utan rygg och armstöd, i både traditionell och modern stil. Vår egenproducerade Ulefos klassiska parkbänk är i vacker och tidlös i design och utformning. Tillverkad med underhållsfria beslag, gjutna på Ulefos Jernværk – för lång hållbarhet. Bänkens design har varit oförändrad i över 50 år – men den är fortfarande lika populär. Det är därför den pryder gågator, parker och privata trädgårdar i Norden.

Kontakt oss för mer information >

Granulatfångaren

Ulefos har tillsammans med Norges Fotbollsförbund utvecklat en granulatfångare för eftermontering i existerende brunnar till de flesta modellerna på marknaden.

Vi har i dag ett tiotal olika varianter, och producerar fler där det kommer önskemål om granulatfångare till andra varianter av brunnar. 

Broschyr Ulefos Granulatfångare