Skip to main content
Ulefos > Hem > Genomföringstätningar

Genomföringstätningar

Ulefos Link-Seal®

Link-Seal® genomföringstätning är uppbyggd av länkar. Varje länk består av en rostfri syrafast bult med mutter, två tryckplattor samt ett gummisegment. Länkarna finns i olika storlekar beroende på hur stor ringspalten är mellan genomföringshål och mediarör. Mediarörets och genomföringshålets diameter bestämmer också antalet länkar som behövs för en komplett tätning. Link-Seal® är korrosionsbeständig och är tät upp till 5 bar. Link-Seal® säljs styckvis. Beroende på användningsområde och mediarör finns det olika gummikvaliteter att välja mellan

Ulefos Link-Seal® genomföringstätning och Radontätning är högkvalitativa genomföringstätningar för permanent tätning av alla typer av rör som skall föras genom väggar, golv och tak. Link-Seal genomföringstätning är enkel att anpassa till olika rördimensioner och storlekar på genomföringshål. Olika materialkvaliteter säkrar ett brett användningsområde.

Kontakta oss för beräkning

Kontakta oss och uppge yttermåttet på mediaröret så hjälper vi er att finna bästa lösningen. Har ni även borrhålets diameter så uppge det också. Annars föreslår vi borrhål diameter.
Kontakta oss på 0302-22920 eller order@ulefos.se för beräkning.

Ulefos Compakt

Ulefos Compakt genomföringstätningar och Radontätning är en serie högkvalitati­va genomföringstätningar för permanent tätning av vatten-, gas- och avloppsledningar samt kablar som skall föras genom golv, väggar och tak. Compakt genomföringstätningar är ett perfekt komplement till Link-Seal® genomföringstätning och finns i två utföranden. Båda utförandena är tillverkade av gummi i hög kvalitet samt tryckplat­tor, bultar och muttrar av rostfritt stål.

Ulefos Compakt Standard är en genomföringstätning för genomför­ingshål 50-400 mm och täcker steglöst alla dimensioner på mediarör från 6-330 mm. Gummit är tillverkat av radongodkänt EPDM och klarar temperaturer från -30˚C upp till +120˚C. Tätningen kan användas till alla typer av media­rör, oavsett material. Compakt Standard är vatten- och gastät upp till 3 bar.

Ulefos Compakt Varia är en flexibel genomföringstätning och finns i 3 olika storlekar; för genomföringshål 100, 150 och 200 mm. De två senare storlekarna är anpassade för plaströrsdimensioner. Den speciella ”lökrings-principen” gör att varje tätning klarar ett mycket brett dimensionsspann på mediaröret. Gummit är tillverkat av NBR och klarar temperaturer från -30˚C upp till +70˚C. Compakt Varia är vatten- och gastät upp till 1,5 bar.

Kontakta oss och uppge yttermåttet på mediaröret så hjälper vi er att finna bästa lösningen. Har ni även borrhålets diameter så uppge det också. Annars föreslår vi borrhål diameter.
Kontakta oss på 0302-22920 eller order@ulefos.se för beräkning.