Skip to main content
Ulefos > Hem > Om oss

Om oss

Ulefos är ett nordiskt företag inom VA-branschen som grundades 1657 och har över 300 anställda i Sverige, Norge, Finland och Danmark. I Sverige är vi 18 anställda. Vi ska vara i framkant med teknisk utveckling, konsultation, tillverkning och leverantör av de mest framtidsinriktade och hållbara lösningarna till våra kunder.

De lösningar vi levererar är inte alla lika synliga. De flesta av våra produkter och lösningar grävs ner under mark. Som en del av en av våra viktigaste samhällskritiska infrastrukturer som säkerställer att vatten- och avloppssystemet fungerar korrekt för konsumenterna. På detta sätt bidrar vi varje dag till att upprätthålla vardagen i tusentals hem och industrier.

På toppen av infrastrukturen för att skydda, dränera och säkra finns våra gatugods produkter i form av betäckningar, galler och dräneringslösningar, som en naturlig del av varje gatu- och stadsmiljö. På byggarbetsplatsen läggs lock, rännor, galler så att nya byggnader tar form och blir till nytta och glädje under många år framöver.

Våra affärsområden

VA

Ulefos är en nordisk ventiltillverkare med egen fabrik i Kongsberg, Norge. Här produceras huvuddelen av vårt sortiment inom VA, utöver det säljer vi kvalitetsprodukter från utvalda leverantörer. Som nordisk tillverkare har vi full kontroll över hela värdekedjan från A till Ö, vi känner till nordiska förhållanden och våra produkter har testats och tillverkats för ett nordiskt klimat.

Gatugods

Ulefos är Nordens ledande producent av gatugods med egna fabriker i Norge och Finland. Våra produkter är av högsta kvalitet med lång livslängd, producerade med återvinningsbart skrotjärn. Fabriken i Norge drivs med vattenkraft från vårt egen vattenkraftverk. Så här kan vi ärligt säga att vi erbjuder marknadens mest hållbara produkter.

Linjeavvattning

Ulefos Filcoten® ytvattenrännor ligger i framkant med innovativa materialval och lösningar för linjeavvattning. I tillverkningen av ytvattenrännorna kombineras många fördelar som ger en produkt med låg vikt, hög hållfasthet och slagtålighet i tack vare tillverkning med en högprestanda betong (HPC). Tillsammans med installation i omslutande betong, sker en mycket god samverkan ihop med rännan med samma temperaturrörelser och god vidhäftning, vilket resulterar i ett hållfast koncept med lång livslängd.

Välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon

Ulefos Gruppen företagsledning

Martin Sagen
CEO

Jan Halvor Sael
CFO

Sonja Tørlen
HR Direktör

Torbjørn Iversen
COO

Lasse Enger-Larsen
Sälj- och Marknadsdirektör

Över 370 års erfarenhet

Våra värderingar

Våra värderingar speglar vem vi är, vad vi står för och vilka mål vi har. De beskriver företagskulturen Ulefos är byggd runt och är en gemensam kompass för vårt sätt att arbeta.

Läs mer om våra värderingar