Skip to main content
Ulefos > Hem > Aktuellt > Ulefos UltraGrip – Utvecklade för sammankoppling av rör

Ulefos UltraGrip – Utvecklade för sammankoppling av rör

Ulefos UltraGrip är den perfekta lösningen för nya rör men också för skadade, korroderade eller trasiga rör med svår åtkomst. I en situation där en rördel måste ersättas erbjuder Ulefos genom UltraGrip- serien en mångsidig reparationslösning som kan användas till en mängd olika rördimensioner och rörtyper.

Ulefos UltraGrip är en dragfast, avvinklingsbar och robust koppling för alla rörtyper i dimension DN 40-600. Designade och tillverkade enligt överensstämmande med ISO9001:2008. Miljöstandard enligt ISO 14001:2004. Alla komponenter som är i kontakt med dricksvatten är dricksvattengodkända.

Enkel installation

UltraGrip är smidig att installera. Produkten kan enkelt placeras över rörändarna och har vändbara bultar, som kan placeras på valfritt håll. Endast hylsnyckel och momentnyckel krävs för att dra åt bultarna. Produkten kommer till sin rätt särskilt i områden där utrymmet är begränsat.

Solid och flexibel greppmekanism

UltraGrip griper och tätar mot röret på ett skonsamt sätt utan att skada röret.

Kompatibel med de flesta rörtyper

Segjärn, gråjärn, stål, PVC och PE.

Upp till DN600

Tillgänglig i storlekar upp till DN600.

Dragfasta och robusta kopplingar

Bultarna på UltraGrip är vändbara, rostfria, roterar inte och är lättåtkomliga. Att bultarna är vändbara är en klar fördel på ställen där det är begränsad plats för montering. UltraGrips unika ”våffelmönstrade” packning säkrar en god tätningsförmåga, även på korroderade rör, och dess korrosionsfria greppbleck är mycket skonsamma mot röret.

  • Rostfria bultar roterar inte och kan enkelt dras åt med momentnyckel
  • Vändbara bultar är en klar fördel på ställen där det är begränsad plats för montering
  • Progressivt grepp som ökar i takt med att det inre trycket i röret ökar
  • Unik ”våffelmönstrad” packning säkrar god tätningsförmåga, även på korroderade rör
  • Flänsar borrade både PN10 och PN16

Miljövänlig ytbeläggning

Rilsan är en tålig och miljövänlig ytbeläggning fri från tungmetallbaserade pigment och härdningsmedel. Robust mot deformation och tålig mot stötar och slag under monteringen. Rilsan är dricksvattengodkänt samt minimum 250 my tjocklek.

Ulefos-Gruppen är exklusiv leverantör av Viking Johnson i Norden. Produkterna är kända som högkvalitativa på marknaden och portföljen består utöver UltraGrip av AquaFast, Montagebox, EasiClamp och EasiTee.

Sortiment Ulefos UltraGrip