Skip to main content
Ulefos > Hem > Aktuellt > Ulefos AquaFast – Utvecklade för sammankoppling av PE- och PVC-rör på vattenledningar

Ulefos AquaFast

Ulefos AquaFast – Utvecklade för sammankoppling av PE- och PVC-rör på vattenledningar. AquaFast är dragfasta, avvinklingsbara och robusta kopplingar för PE- och PVC-rör i dimension 63-450mm. Max arbetstryck 16 bar.

Designade och tillverkade enligt överensstämmande med ISO9001:2008. Miljöstandard enligt ISO 14001:2004. Alla komponenter som är i kontakt med dricksvatten är dricksvattengodkända.

Enkel installation

AquaFast är mycket smidiga att installera. Kopplingarna är skjutbara på rören och har en unik egenskap att de gör rören runda vid monteringen. Kopplingarna klarar ovalitet upp till hela 3% och en avvinkling på upp till 2°. Ingen stödhylsa behövs och inte heller någon momentnyckel. Bultarna dras till järnet går ihop = Klart! AquaFast är montörens självklara val.

Miljövänlig ytbeläggning

Rilsan är en tålig och miljövänlig ytbeläggning fri från tungmetallbaserade pigment och härdningsmedel. Robust mot deformation och tålig mot stötar och slag under monteringen. Rilsan är dricksvattengodkänt samt minimum 250 my tjocklek.

Ulefos-Gruppen är exklusiv leverantör av Viking Johnson i Norden. Produkterna är kända som högkvalitativa på marknaden och portföljen består utöver UltraGrip av AquaFast, Montagebox, EasiClamp och EasiTee.

Sortiment Ulefos AquaFast