Skip to main content
Ulefos > Hem > Aktuellt > Högkvalitativa rörkopplingar med Serie 1 och Serie 7

Högkvalitativa rör-kopplingar med Serie 1 och Serie 7

Plasson har i drygt 40 år varit en världsledande tillverkare av högkvalitativa plastrördelar. Tillverkaren är certifierad enligt kvalitetssäkringssystemet ISO 9001.

Ulefos Serie 1

Ulefos Serie 1 dragfasta koppling är liten, smidig och enkel att montera. Dessutom har Serie 1 egenskaper som gör att den med marginal tillgodoser alla de högt ställda krav som ställs på dagens moderna trycksatta vatten- och avloppssystem av polyeten (PE). Serie 1 har en patenterad konstruktion, med dubbla greppringar, för ökad säkerhet. En direktverkande greppring samt en konisk, progressiv greppring som ökar greppet på ledningen ju större dragkraften blir.

Enkel montering

Monteringen är extremt enkel. Ingen åtdragning behövs. Avgrada röret och för in det i kopplingen. När röret når rörstoppet är kopplingen helt tät och dragfast. Den estetiska och kompakta utformningen gör Serie 1 utmärkt att använda även i synliga installationer samt i begränsade utrymmen. Användningsområdet är vattenledningar av PE, dimension 20-63 mm, samt övergångskoppling till koppar, PB- och PEX-rör.

Sortiment Ulefos Serie 1
Verktyg Serie 1
Broschyr Ulefos Serie 1

Egenskaper Serie 1

  • Klarar upp till 16 bars arbetstryck (max 20°C).
  • Serie 1 har inga lösa delar som gör monteringen osäker.
  • Serie 1 är helt korrosionsfri.
  • Kopplingarna är konstruerade för minst 50 års livslängd.
  • Kopplingarna är dragfasta och kan demonteras.

Ulefos Serie 7

Plassons mekaniska rörkopplingar är tillverkade för att tillgodose alla de högt ställda kraven som ställs på dagens moderna trycksatta vatten- och avloppssystem. Serie 7 för vattenledningar av polyeten enligt standard SS-EN 12201, samt övergång från PE-rör till kopparrör och stålrör. Med monterad greppring av stål kan kompressionskopplingarna även användas för rör av PVC och PP. Gängade rördelar kan även användas till andra rörtyper. Max arbetstryck (vid +20°C): Vatten PN 10. Vid högre tryck/temperatur kontakta Ulefos.

Sortiment Ulefos Serie 7
Verktyg Serie 7
Broschyr Ulefos Serie 7

Egenskaper Serie 7

  • Användningsområdet är vattenledningar av PE, dimension 16-125 mm, samt övergångskoppling till koppar, PB- och PEX-rör.
  • Klarar upp till 16 bars arbetstryck.
  • Kopplingarna är dragfasta.
  • Med greppring av stål kan man koppla rör av PVC och PP.