Skip to main content
Ulefos > Hem > Aktuellt > Delad glädje, dubbel glädje…

Delad glädje, dubbel glädje…

Julen står inför dörren, och är det är en magisk tid för många. Men för många är det också en tid fylld med sorg, otillräcklighet och press. I år använder vi julen till att skapa en mer hållbar värld.

Tillsammans för en hållbar framtid!

Vad som händer ute i världen påverkar oss här i Sverige, och hur vi agerar i Sverige påverkar resten av världen. Om några månader kommer någons barn, förälder och syskon för allra första gången få smaka rent vatten. Och det är tack vare oss! När ett samhälle får rent vatten betyder det att fler barn överlever sina första år i livet, flickor får möjlighet att gå i skolan och människor kan ta sig ur fattigdom. Ulefos gåva genererar att fem vatten-tankar installeras i ett samhälle genom organisationen Wateraid.

Julen ska vara för alla!

För många familjer även i Sverige är julen extra jobbig och många lever i fattigdom. Ulefos väljer i år att genom Giving People ge 15 barnfamiljer i Lerums kommun möjligheten att fira en riktig jul, med julklappar, julmat och gran och det som hör julen till. Giving People är en hjälporganisation med fokus på barn i Sverige som lever i barnfattigdom.