Om oss

Huset

Välkommen till Ulefos!

Ulefos är ett Nordiskt företag inom vattendistribution och gatugods, med rötterna i Ulefoss, Norge där Ulefos Jernværk etablerades 1657.  Ulefos Jernværk är till dags datum Norges äldsta kvarvarande industriella fabrik.

Med 2 fabriker i Norge, Ulefos Jernværk och Ulefos Esco, 1 i Finland, Ulefos Niemisen Valimo, och försäljningsbolag i Norge, Sverige, Danmark och Finland, täcker vi en stor del av vattendistributionsmarknaden.

Vi är stolta över att distribuera ett brett sortiment av kvalitetsprodukter, allt från gatugods till ventiler. Våra produkter kommer främst från våra egna fabriker i Norge och Finland, och ett urval kommer från handplockade kvalitetsleverantörer med vilka vi har ett nära partnerskap.

Vi arbetar inom olika marknader i olika länder, med olika förutsättningar, kunder, orter, utmaningar och möjligheter, ändå har vi samma anda: vi är Ulefos!

Vi är ett företag baserat på de traditioner våra hårt arbetande kollegor format under generationer. Vi är olika, men ändå lika, vi delar samma Nordiska identitet och passion för innovation, kvalitet, tradition och hållbarhet!

Ulefos – Sverige

Ulefos AB har varit verksamma i Sverige sedan 1981. Vi utvecklar och arbetar med funktionella produkter av hög kvalitet för VA-, VVS- och  Gasmarknaden. Produktprogrammet består av gatugods, ventiler, rörkopplingar, brand- och spolposter, reparationsmuffar, elektrosvetsning, PE-rördelar, avvattningsrännor och rörproppar.

Vi är bland de ledande och mest etablerade leverantörerna i Sverige och vi samarbetar med välkända tillverkare i Europa. Tillsammans har vi lång erfarenhet och kunskap om marknaden och våra kunder är till största delen kommuner, energileverantörer samt entreprenadföretag över hela Sverige.

Vi distribuerar våra produkter genom de ledande rörgrossisterna som även lagerhåller produkterna för att hålla en hög tillgänglighet och servicegrad ända ut till slutkunden.

Huvudkontoret för Ulefos AB ligger i Stenkullen, 2 mil öster om Göteborg samt lokala säljkontor över hela landet.